Våra kunder berättar

Ruthström & Larsson Bygg är ett byggföretag verksamma på Gotland. För sex år sedan genomförde de en stor digitalisering av verksamheten som tidigare utgick mycket från papper och penna. Nu har de möjligheten att ta med sig kontoret var de än befinner sig.


Vi på Koneo ser till att IT-miljön på R&L Bygg fungerar och har skräddarsytt en helfungerande lösning för hela företaget. Emil Borg är HR-chef och är den som har den främsta kontakten med oss.

– Ibland är vårt kontor på plats, ibland är det i en barack ute på en byggarbetsplats någonstans på Gotland. Därför behöver vi kunna ha våra funktioner och mappsystem med oss. Vi har dessutom många stora filer, till exempel ritningar, som tar mycket utrymme och som skickas mellan oss på företaget. 

Skulle det uppstå problem med IT-miljön fungerar vi på Koneo självklart även som support. Emil beskriver hur viktig den lokala hjälpen och den nära kontakten är för dem på R&L Bygg.

– Det är viktigt för oss med en lokal partner. Får vi problem kommer Koneo ut på mindre än fem minuter, oavsett om det är på kontoret eller ute på en byggarbetsplats och det värderar vi väldigt högt. Man kan säga att de är vår ”Gotlands-lösning” – de förstår hur det är att verka på en ö. 

Eftersom medarbetarna på R&L Bygg ofta befinner sig utanför kontoret är det nödvändigt att alla IT-funktioner är lättillgängliga.

– Numera kan vi ha kontoret med oss i fickan, var vi än befinner oss. Det är en jättestor fördel som Koneo har hjälpt oss genomföra.  

Tack för ert förtroende och för ett fint samarbete!