Problemfri vardag tack vare Koneos IT-drift

 

HSP, Hassela Skogsprodukter AB, tillverkar griputrustningar under namnet Gripen. När företaget startade i Hassela 1994 var inriktningen främst griputrustningar för skogsmaskiner. Idag har man breddat målgruppen och kunderna är även exempelvis entreprenadföretag, byggföretag, logistikterminaler och hamnar.  

 

– Det var min bror som startade företaget, han tyckte inte att de gripprodukter som då fanns på marknaden höll måttet och han såg goda affärsmöjligheter i att starta produktion av griputrustningar som håller mycket hög kvalitet. Detta är fortfarande vårt fokus, berättar Tomas Jonsson, som är vd och delägare i företaget sedan 2010.  

 – Hemmamarknaden i Sverige är vår största marknad men 55-60 procent går på export, främst till Norden, Tyskland och Centraleuropa. Vi etablerar oss nu även i Sydostasien. Vi har god efterfrågan på våra produkter och har vuxit med 10-15 procent i tre år i rad, fortsätter Tomas.   

För att kunna fortsätta att växa och för att framtidssäkra verksamheten flyttade HSP under 2015 till nya större och mer funktionella lokaler . I samband med flytten hjälpte Koneo till med en helt ny IT-infrastruktur med nya servrar, nytt nätverk och molnbaserade lösningar med Office 365. 

– Koneo sköter nu IT-driften, arbetar med underhåll samt med större infrastrukturprojekt. En del mindre löpande saker fixar vi själva om vi har tid och kompetens, men vi har ingen egen personal som jobbar enbart med IT. Koneo ser till att vi alltid är uppe och rullar, att system och nätverk fungerar som det ska så vi kan jobba utan problem. Det är vad vi betalar för, står vi stilla får de inget betalt! Det fungerar väldigt bra, vi är mycket nöjda med Koneo! avslutar Thomas.