Koneos läsare vill veta mer om hur man får digitala verktyg på plats, vilken effekt moderna mötessätt har på företagsklimatet och hur andra företag sparade pengar tack vare digitalisering. Det är i alla fall min slutsats om jag tittar på topplistan över mest de mest lästa artiklarna i juni. Har du missat dem? Här är hela listan!

1) Tre tips för företag som vill digitalisera

digitalisera

Det var många som ville läsa våra tips kring hur övergången till att “go digital” blir så smidigt som möjligt. Vilket är kul eftersom det visar att det hos många redan pågår en tankeprocess kring att ta det digitala steget. Något som vi på Koneo mer än gärna hjälper till med! Tipsen (öppen kommunikation, inkludering av företaget och ledarskap) är nog så viktiga. Läs artikeln och applicera dem på er verksamhet!

2) Video ökar förtroende och engagemang bland medarbetarna

video

Ett verktyg är ett verktyg. Tycker säkert en och annan och stirrar sig blind på tekniska specifikationer och prestandadata. Det de missar då helt och håller är hur tekniken påverkar vardagen för var och en, och framför allt företagsklimatet. I detta inlägg berättar vi om ett exempel som visar en enkel teknik ur ett större sammanhang – videokonferenser.

3) Parken Zoo sparade 50 procent i budgeten genom att bli digitala

parkenzoo

Parken Zoo i Eskilstuna är ett populärt utflyktsmål. Ägarna genomförde för två år sedan en uppgradering av företagets gamla system till nya och fräscha. I denna artikel berättar företagets marknadschef hur Parken Zoo med hjälp av detta kunde spara in på kostnader och samtidigt bli effektivare.

Utmanarna till pallplatserna i juni är två artiklar om vitt skilda ämnen. Dels tips om hur man ska gå tillväga när en ny IT-miljö ska införas. Och dels en spaning om hur virtuell realitet redan idag kan ändra förutsättningarna för små och medelstora företag.

4) Sex steg att tänka på när du ska implementera ett nytt IT-system

sex-steg

Att högre produktivitet och effektivitet går hand i hand med digitalisering är kanske ingen nyhet. Men många företagsledare är helt ovana vid att få dessa på plats. Därför har jag skrivit denna artikel.

5) Virtual reality som nytt område för små och medelstora företag

vr

Virtual reality är dyrt. Än så länge. Därför är det en bra idé för små till medelstora företag att hänga med i utvecklingskurvan. Under Pokemon Go-vågen kunde exempelvis affärer och köpcenter välja att bli partners till spelet och på så sätt bli en destination. Resultatet? Fler kunder. Läs mer om detta!