Lindströms Bil
Tjustbygdens Sparbank
Samtek
Erik Olsson Fastighetsförmedling
Arkitektkopia
Brottsofferjouren
Falbygdens Energi
Hansa Bygg
Bernats Bil
VVS Konstruktioner
Sundsvalls Kommun
Linköpings Universitet
Skellefteå Airport
Elos Medtech
Bombardier Transportation
Sandström Konsult
JustNu
Ekerum Resort Öland
DL Systems
Copy Centrum Sverige
Gärahovs Bygg
Eco Log
Falbygdens Energi
Sverigeskador
Svedala kommun
Westmatic
DanaghårdLITHO
Åklagarkammaren
Tranås Rostfria
Cassandra Oil
TBS Mediabyrå
Kährs
4Sound
Tranås Kommun
Sundsvalls Kommun
Fredriksons
Årsta Tak
Voith Turbo Safeset
Syabgruppen
Magoo3Dsystems
Bröderna Franzen
Mimerskolan i Sundsvall
Prinfo Welins
Teknova
LGT Logistics
ABB
Elmia
Sveriges Begravningsbyråer
Prinfo Vårgårda
7-fast
SkiStar
Grahns Konfektyr
Luleå tekniska universitet
Kalmarsundsskolan
Kristinehamns kommun
Rindi Energi
MaterialMännen
Medborgarskolan
Mälardalens högskola
Köksprofilen
Vårdförbundet
Be-Ge företagen
Estate Service Management
CSN
Nordic PM
Luleå Skylt och reklam
Bruskes
Kalmar Sund Tryck AB
Arkitektkopia i Gävle
Sundsvalls kommun
Atrio Arkitekter
Arriba Byggnads AB
Kalmar Läns Landsting
StudentConsulting
HagblomGruppen
Mälardalens högskola
Q-Med
Mindre och medelstora företag
Autokaross
Katrineholms kommun
Ekolsund Heart Centre
KST Kalmar Sund Tryck AB
Söderhamn kommun
Fredbergs
Landstinget Västernorrland
Mullsjö kommun
One Contact
Elmia
Freemax Reklam/ Scandinavian Kartway
Fastighetsbyrån Gislaved
Biggnet
A-Tooling
Processpumpar
LBC Sweden
Unigraphics

Rätt IT-stöd ger resultat på sista raden

MATERIALMÄNNEN

MaterialMännen driver framgångsrikt ett antal bygg- och möbelvaruhus, en husfabrik och en möbeloutlet. Huvudkontor och centrallager finns i Vimmerby. Att påstå att verksamheten är beroende av IT för att fungera vore ett understatement. Sedan drygt fyra år förlitar man sig på Koneo som IT-leverantör.

— Vi är väldigt nöjda med Koneo och valde i höstas att ge Koneo förnyat förtroende i ett nytt 36 månaders avtal. Det känns skönt att vi inte längre har egen IT-drift och inte behöver fundera på backup, intrångsskydd med mera. Nu kan vi lita att IT-stödet alltid fungerar som det ska och vi kan koncentrera oss på verksamheten, berättar Claes Roos, platschef på MaterialMännen.

MaterialMännen hyr tjänsten Koneo Arbetsplats till cirka 90 användare, inklusive snabb och säker kommunikation via Koneo WAN. I avtalet ingår också licenser för Microsoft Office.
Tjänsten Koneo Arbetsplats är en citrix-lösning som ger fungerande arbetsplatser till en fast månadskostnad. I tjänsten ingår bland annat drift av befintliga programvaror, lagringsyta för filer med backup, e-post — även i mobilen om man så vill, möjlighet att använda tunna klienter, samt fri telefonsupport.

— Vi blir allt mer beroende av ett snabbt och tillförlitligt IT-stöd, vår mailtrafik exempelvis har ökat enormt mycket de senaste åren, konstaterar Claes Roos.

— Redan när vi träffade Koneos team första gången fick vi förtroende för dem, de satte sig snabbt in i och förstod vår verksamhet. Det känns som att de finns nära trots att de sitter i Kalmar. Vi får snabb, personlig service och support, vi känner oss trygga helt enkelt, berättar Claes vidare. MaterialMännen AB, profilerar sig som "Sveriges enda kompletta bygg- & möbelvaruhus". Varuhusen finns i Vimmerby, Västervik, Oskarshamn, Valdemarsvik, Eksjö, Linköping och Tranås. I koncernen ingår även en husfabrik, MM-hus och ett möbeloutlet. Totalt har koncernen 110 anställda och omsätter cirka 220 miljoner kronor.

— Att vi har även möbler ger ett helhetserbjudande som skiljer oss från våra konkurrenter. Vi satsar mycket på miljöer som ger kunderna inspiration. Hos oss kan man köpa allt för bygge och inredning; byggmaterial, färg och tapet, vitvaror, inredningsdetaljer och möbler. Eller beställa ett komplett hus som vi levererar över hela Sverige, berättar Claes.

— De flesta orter där vi finns är relativt små, men vi har ett stort upptagningsområde för våra kunder och därmed stor köpkraft. Men när kunden åker kanske fem-tio mil för att handla hos oss måste vi ha ett attraktivt helhetserbjudande, förklarar Claes.
Stora inköpsvolymer, samordningsvinster och effektiv logistik är förstås en förutsättning för att bedriva en sådan här verksamhet med god lönsamhet. Ett nybyggt centrallager i Vimmerby är hjärtat, med dagliga leveranser till de egna varuhusen och ut till byggarbetsplatser i regionen. Planer finns också på att öppna fler varuhus.

Går det att mäta betydelsen av att ni har ett effektivt IT-stöd i er verksamhet? Hur påverkar IT vad som står på sista raden?
— Det skulle inte gå att bedriva vår verksamhet på ett effektivt och lönsamt sätt idag utan rätt IT-stöd,
det skulle inte fungera helt enkelt. Det är däremot svårt att sätta exakta siffror på det värde som vårt
IT-stöd skapar eftersom vi inte har räknat på detta. Men det är tveklöst så att IT för oss har en mycket stor påverkan på vad som står på sista raden, sum
merar Claes Roos.