Lindströms Bil
Tjustbygdens Sparbank
Samtek
Erik Olsson Fastighetsförmedling
Arkitektkopia
Brottsofferjouren
Falbygdens Energi
Hansa Bygg
Bernats Bil
VVS Konstruktioner
Sundsvalls Kommun
Linköpings Universitet
Skellefteå Airport
Elos Medtech
Bombardier Transportation
Sandström Konsult
JustNu
Ekerum Resort Öland
DL Systems
Copy Centrum Sverige
Gärahovs Bygg
Eco Log
Falbygdens Energi
Sverigeskador
Svedala kommun
Westmatic
DanaghårdLITHO
Åklagarkammaren
Tranås Rostfria
Cassandra Oil
TBS Mediabyrå
Kährs
4Sound
Tranås Kommun
Sundsvalls Kommun
Fredriksons
Årsta Tak
Voith Turbo Safeset
Syabgruppen
Magoo3Dsystems
Bröderna Franzen
Mimerskolan i Sundsvall
Prinfo Welins
Teknova
LGT Logistics
ABB
Elmia
Sveriges Begravningsbyråer
Prinfo Vårgårda
7-fast
SkiStar
Grahns Konfektyr
Luleå tekniska universitet
Kalmarsundsskolan
Kristinehamns kommun
Rindi Energi
MaterialMännen
Medborgarskolan
Mälardalens högskola
Köksprofilen
Vårdförbundet
Be-Ge företagen
Estate Service Management
CSN
Nordic PM
Luleå Skylt och reklam
Bruskes
Kalmar Sund Tryck AB
Arkitektkopia i Gävle
Sundsvalls kommun
Atrio Arkitekter
Arriba Byggnads AB
Kalmar Läns Landsting
StudentConsulting
HagblomGruppen
Mälardalens högskola
Q-Med
Mindre och medelstora företag
Autokaross
Katrineholms kommun
Ekolsund Heart Centre
KST Kalmar Sund Tryck AB
Söderhamn kommun
Fredbergs
Landstinget Västernorrland
Mullsjö kommun
One Contact
Elmia
Freemax Reklam/ Scandinavian Kartway
Fastighetsbyrån Gislaved
Biggnet
A-Tooling
Processpumpar
LBC Sweden
Unigraphics

Mälardalens högskola väljer modern skrivartjänst från Koneo

Mälardalens högskola inför nu, genom ett avtal med Koneo, nya energisnåla multifunktionella skrivare för både studenter och personal. Den nya maskinparken är noggrant anpassad efter studenternas och de anställdas behov.  

Mälardalens högskola är både miljö- och arbetsmiljöcertifierad och som ett led i detta byter man nu ut sina gamla skrivare. Genom nya energisnåla skrivare ökar servicen för högskolans studenter och anställda. Dessutom förväntas antalet utskrifter att minska kraftigt, vilket i sin tur är positivt för miljön.

— Det här är en mycket smidig lösning eftersom vi, med våra 13 000 studenter och omkring 1000 anställda, är en organisation med väldigt många användare. Sedan ser vi självklart fram emot att kunna räkna ut hur mycket papper vi faktiskt sparar genom detta och hur mycket det i sin tur sparar miljön, säger Tommy Stridh, IT-chef på högskolan.

Skrivarna har en så kallad "follow-me print" kö som gör att inga utskrifter levereras förrän användaren går till valfri skrivare och identifierar sig med sitt MDH-kort utrustat med ett chip. Detta innebär att antalet utskrifter kommer att minska, eftersom det är vanligt att utskrifter görs i onödan och blir kvarglömda i skrivaren.

Studenterna och de högskoleanställda har länge efterfrågat möjligheten att kunna scanna i färg, något som kan göras via de nya skrivarna. Förhoppningen är att även detta bidrar till färre antal utskrifter eftersom fler kommer att kunna läsa sina dokument direkt på skärmen.

Skrivarna larmar när de behöver service av något slag och meddelar Koneo om papperet är slut, toner är låg eller om skrivaren behöver repareras på något sätt. En annan fördel är att om skrivaren krånglar på något sätt, är det bara att gå till nästa skrivare där jobbet ligger och väntar på ett godkännande för utskrift. Studentskrivarna kommer att vara placerade i närheten av datasalarna runt om i högskolans lokaler, allt för att ge studenterna så bra service som möjligt.

— Vi är glada över förtroendet att få leverera den här lösningen till Mälardalens högskola, säger Kari Päivärinne, kundansvarig på Koneo i Eskilstuna. Den här typen av moderna, avancerade MPS-tjänster (Managed Print Services) bygger på den senaste tekniken och börjar nu slå igenom på marknaden. Koneo har ett mycket starkt MPS —koncept och vi vet att vårt arbetssätt kan ge stora fördelar för våra kunder och deras användare.    

Fakta om Koneo MPS-tjänst
Koneos MPS-tjänst är baserad på en central 2:nd Line Helpdesk som ansvarar för att rätt åtgärd utförs på incidenten som uppkommit hos kunden. Denna centrala Helpdesk övervakar larm och kopplar vid behov upp sig "remote" mot kundens "MFP:er" för att klarlägga vad som är problemet, innan eskalering till den lokala Koneo teknikern utförs. Fördelen med denna centrala Helpdesk är tillgängligheten för hantering av larm och en samlad kompetens (erfarenhetsdatabas) när det gäller IT-system i kombination med utskriftsenheter. Hela MPS- tjänsten levereras utifrån ITIL-ramverket för att säkerställa en processbaserad incidenthantering. Detta är numera är ett generellt krav från kundernas IT-avdelningar.

För mer information, vänligen kontakta:
Tommy Stridh, IT-chef på Mälardalens högskola, 021-10 31 25 tommy.stridh@mdh.se
Kari Päivärinne. kundansvarig, Koneo Eskilstuna,  0733-57 20 71, kari.paivarinne@koneo.se

Om Koneo
Koneo levererar tjänster och produkter inom IT och finns på ett 50-tal platser landet runt. Tillsammans är vi drygt 500 specialister som erbjuder det riktigt stora företagets tjänster och fördelar, samtidigt som det personliga mötet är vår styrka. Vi erbjuder våra kunder en enklare vardag, genom att ständigt leverera flexibla, enkla och prisvärda lösningar. Bland våra utvalda leverantörer finns HP, Fujitsu, Lenovo, IBM, Citrix, VMware, Konica-Minolta, Microsoft och Ricoh. www.koneo.se

Om Mälardalens högskola
Mälardalens högskola i Eskilstuna och Västerås är en av Sveriges största högskolor med 13000 studenter och 1 000 anställda. Högskolan kännetecknas av nära samarbete med företag och offentlig sektor i regionen. Med sin arbetsmiljö- och miljöcertifiering arbetar högskolan efter en tydlig miljöprofil.