Koneo storsatsar i Norrköping/Linköping


– ny platschef rekryterad från Logica

Patrik Svanberg

Patrik Svanberg

Koneo samordnar verksamheterna i Norrköping och Linköping som ett led i en expansiv satsning i regionen. Patrik Svanberg har utsetts till platschef med placering i Norrköping. Han kommer närmast från Logica där han var Sverigeansvarig för Storage samt konsultchef i Östergötland.   

– Vi ser stora möjligheter att växa i Norrköping/Linköping, som är den fjärde största storstadsregionen i Sverige. Jag känner personligen den regionala IT-marknaden väl efter att ha arbetat i den här regionen i många år. Nu samordnar och förstärker vi våra resurser och skapar en gemensam ledningsorganisation för Norrköping/Linköping med målet att expandera kraftigt, säger Jan Gustafsson, VD, Koneo AB.  

– Dels tror vi på merförsäljning hos våra befintliga kunder när vi nu på ett tydligare sätt ska lyfta fram hela Koneos kompletta erbjudande inom IT och dokument. Dels räknar vi med att attrahera nya kunder inom vår målgrupp små och medelstora företag och organisationer. Det är en kundgrupp som branschjättarna Logica och Atea har svårt att hantera på rätt sätt, fortsätter Jan Gustafsson.   

Patrik Svanberg har lång och bred erfarenhet från ledande positioner i IT-branschen. Innan Logica arbetade han på Atea, där han var konsultchef i Stockholm.

– Med sin kompetens och erfarenhet är Patrik rätt person att leda utvecklingen av vår verksamhet i Norrköping/Linköping, säger Jan Gustafsson.    

– Jag tror på Koneos strategi och framtidsplaner, här i regionen och för Koneokedjan som helhet. Koneos ambition är att vara den bästa lokala leverantören för vår kundmålgrupp på de platser där vi finns. Vårt fokus på lokal förankring, kundnärhet och god service tilltalar mig.  
Det finns helt klart goda tillväxtmöjligheter här i regionen och det ska bli jättekul att få leda det här arbetat tillsammans med alla kompetenta medarbetare på våra två kontor, säger Patrik Svanberg, nytillträdd platschef för Koneo i Norrköping/Linköping.   

I ledningsgruppen ingår även Mats Björklund, ny försäljningschef för affärsområde IT-lösningar, samt Peter Hemmingsson, ny försäljningschef för affärsområde dokumentösningar.

Kontoret i Norrköping ligger som tidigare på Lindövägen 5 B, men lokalytan kommer att utökas och blir nu dubbelt så stor för att ge plats för fler medarbetare. Kontoret i Linköping flyttar till nya lokaler beläget i Mjärdevi Science Park.

Verksamheten i Norrköping har en lång och framgångsrik historik och bedrevs tidigare under namnet Dataservice i Norrköping AB (DS). Dataservice förvärvades av Koneo AB i januari 2010.

För mer information, vänligen kontakta:
Jan Gustafsson, vd, Koneo AB, telefon: 076-138 22 97, jan.gustafsson@koneo.se
Patrik Svanberg, platschef, Koneo Norrköping/Linköping, telefon: 072-247 20 90, patrik.svanberg@koneo.se

För generella frågor om Koneo:
Johan Scherlin, marknads-och informationschef, Koneo AB
Telefon: 0709 -19 71 35, johan.scherlin@koneo.se

Om Koneo
Koneo gör IT enklare. Vi finns alltid nära, på mer än 40 platser över hela landet. Vår ambition är att vara den bästa leverantören av IT på alla de platser i landet där vi finns. Dessutom kan vi erbjuda det stora företagets fördelar med support, specialistkompetens och effektiva tjänster. Koneo är en del av Konica Minolta. Läs mer på www.koneo.se