Högskolan i Borås effektiviserar med ny dokumentlösning

HÖGSKOLAN I BORÅS

Högskolan i Borås har genomfört en upphandling av multifunktionsmaskiner (MFP) för utskrifter, kopiering och scanning. Syftet är att effektivisera dokumenthanteringen och erbjuda bättre funktionalitet och service till studenter och personal. Detta uppnås med en enhetlig och modern maskinpark samt tjänster som Print & Collect. Upphandlingen vanns av Koneo Borås som har levererat 65 MFP-maskiner från Konica Minolta samt sköter installation och service.

– Tidigare hade vi cirka 90 skrivare och MFP av olika fabrikat och modeller, vi köpte cirka fem-åtta nya maskiner varje år i takt med att de gamla behövdes bytas. Detta arbetssätt innebar att vi behövde hantera olika drivrutiner och förbrukningsartiklar, att maskinerna hade olika displayer etc. vilket var krångligt för användarna. Så vi beslöt oss för att ta helhetsgrepp och byta ut hela maskinparken mot en enhetlig och modern, säger Mikael Lövgren, Servicekoordinator, Högskolan i Borås.

– Nu har vi en lösning som gör det enklare både för användarna och för oss på Campusservice och IT. Exempelvis är det mycket enklare att scanna in och skicka dokument, vilket vi vet att högskolans personal uppskattar. Att vi scannar mer är även positivt för miljön när det medför att utskriftsvolymerna samtidigt minskar, fortsätter Mikael.

Print and Collect är en annan funktion som förenklar dokumenthanteringen. Användaren skriver ut på vald MFP-maskin, identifierar sig vid maskinen med sitt passerchip och får sina utskrifter. Utskrifter blir inte bortglömda i skrivaren och man slipper säkerhetsproblem som kan uppstå när dokument hamnar hos fel person. Studenterna betalar förstås för utskrifter och kopior, detta hanteras också via systemet.

Högskolan i Borås har cirka 13 000 studenter och 700 anställda, verksamheten är samlad på ett campus som ligger mitt i city.

Om Koneokedjan
Koneo gör IT enklare. Vi finns alltid nära, Koneokedjan har ett trettiotal kontor över hela landet. Vår ambition är att vara bäst lokalt – den bästa leverantören av IT på alla de platser i landet där vi finns. Dessutom kan vi erbjuda det stora företagets fördelar med support, specialistkompetens och effektiva tjänster.

För mer information, vänligen kontakta:
Mikael Lövgren, Servicekoordinator, Högskolan i Borås, telefon: 033-435 4415
Per Nilsson, IT chef, Högskolan i Borås, telefon: 033 435 46 92
Christian Trapp, kundansvarig Koneo Borås, telefon: 0702-775 881

Gårdsvägen 18
169 70 Solna