Koneokedjan storsatsar i Hälsningland

Pressmeddelande 2015-09-17

Rikstäckande IT-kedjan Koneo gör en nystart i Hälsingland och har 1 september öppnat ett nytt kontor i Hudiksvall. Kontoret bemannas nu med personal från Hudiksvall, Sundsvall och Söderhamn. Fyra nya medarbetare är redan på plats och rekrytering av fler medarbetare pågår för fullt, bland annat säljare och tekniker. Målet är att expandera i norra och västra Hälsingland genom att på ett bättre sätt erbjuda Koneos breda utbud av IT-och dokumentlösningar till företag och offentliga verksamheter.

– Hälsingland är väldigt intressant för oss, med många små och medelstora företag som har behov av en heltäckande IT-och dokumentleverantör som Koneo. Vi kan den här marknaden väl och ser en stor potential att växa. Men för det krävs en samordnad satsning där vi bär ut hela Koneos breda erbjudande på ett bättre sätt i hela Hälsingland, säger Mathias Linder, Operativ chef för Koneokedjans marknadsbolag.

Koneo har tidigare haft kontor i Hudiksvall och Bollnäs, men ägarna till dessa kontor sålde förra året sina företag till ett annat företag vars ägare sedan valde att lämna Koneokedjan.

– Nu samlar vi våra resurser och bygger en ny organisation i Hälsingland där vi kan bära ut hela Koneos erbjudande inom IT-och dokumentlösningar till alla kunder. De tidigare Koneoföretagen i Hudiksvall och Bollnäs hade inte kompetens och resurser för att göra detta. Koneo kommer nu att ha fullservicekontor i Hudiksvall och i Söderhamn, säger Mathias Linder.

– Koneo ser mycket goda möjligheter att expandera i norra Hälsingland. Under sommaren har vi planerat för att bemanna kontoret i Hudik och hade när vi öppnade 1 september redan fyra duktiga IT-konsulter på plats som har fullt upp, varav två konsulter som har sökt sig till oss från det tidigare Koneokontoret. Efterfrågan på de konsultkompetenser och kompletta IT-lösningar som vi erbjuder är stor, säger Ola Holmgren, platschef, Koneo Sundsvall.

Koneo kommer även i fortsättningen vara exklusiv återförsäljare i Hälsingland för Konica Minoltas dokumentlösningar, bland annat multifunktionsprintrar för utskrifter, kopiering och scanning.

– Konica Minolta är marknadsledande och vi ser allt större intresse för Konica Minoltas produkter och lösningar. Tillsammans med Konica Minolta kommer Koneo naturligtvis att finnas tillhands för befintliga Konica Minolta-kunder i Hudiksvall, Bollnäs och Ovanåker. Kunderna kan känna sig lugna, de kommer att få den service och leverans av nya maskiner som de önskar även i fortsättningen, säger Bo Eriksson, Vd, Koneo Söderhamn.

Om Koneokedjan
Koneo gör IT enklare. Vi finns alltid nära, Koneokedjan har ett trettiotal kontor över hela landet. Vår ambition är att vara bäst lokalt – den bästa leverantören av IT på alla de platser i landet där vi finns. Dessutom kan vi erbjuda det stora företagets fördelar med support, specialistkompetens och effektiva tjänster.

För mer information, vänligen kontakta:
Mathias Linder, Operativ chef, Koneokedjans marknadsbolag

Telefon: 070-639 64 05

Bo Eriksson, Vd, Koneo Söderhamn
Telefon: 070-360 68 08

Ola Holmgren, platschef Koneo Sundsvall
Telefon: 073-0689692

Gårdsvägen 18
169 70 Solna