Koneo förvärvar IT-bolag i Lidköping

Pressmeddelande 2015-08-28

Iridion AB i Lidköping byter 1 september namn till Koneo Lidköping och blir en del av rikstäckande Koneokedjan.

– Vi har sedan länge kunder i Lidköping men har inte haft något kontor i staden. Nu gör vi en kraftig satsning på att växa i Lidköping med omnejd och etablerar ett kontor genom förvärvet av Iridion, som har en bred kundbas och goda kundrelationer, säger Torbjörn Halldén, vd och delägare, Koneo Skaraborg.

Koneo Skaraborg har sedan tidigare kontor i Skövde och Falköping och etablerar nu sitt tredje kontor i regionen.

– Vi räknar med att anställa ett flertal nya medarbetare till kontoret i Lidköping. En ny säljare har vi redan anställt, Mikael Tibell, som börjar 1 september. En it-tekniker har vi också för avsikt att anställa. Samtidigt som vi kommer att fortsätta att ge Iridions kunder den service de är vana vid kan vi nu erbjuda dem ett bredare sortiment och större resurser. Koneokedjan är en av landets största IT-återförsäljare med 35 kontor runt om i Sverige, fortsätter Torbjörn Halldén.

Det har tidigare funnits ett annat Koneoföretag i Lidköping, men detta företag valde i början av året att lämna Koneokedjan. Därmed uppstod möjligheten för Koneo Skaraborg att öppna ett nytt kontor i Lidköping med fokus på expansion och tillväxt.

– Vårt kunderbjudande inom IT- och dokumentlösningar passar perfekt för små- och medelstora företag och organisationer. Idag jobbar vi brett över hela Skaraborg och efterfrågan på våra tjänster och lösningar har ökat stadigt de senaste åren. Vi vill hålla en hög servicenivå och finnas nära våra kunder och vi vet att kunderna uppskattar detta. Vårt nya kontor i Lidköping gör att vi nu kommer närmare kunderna i denna del av Skaraborg. Planen är att framöver även öppna ett kontor i Mariestad, säger Torbjörn Halldén.

Om Koneokedjan
Koneo gör IT enklare. Vi finns alltid nära, Koneokedjan har ett trettiotal kontor över hela landet. Vår ambition är att vara bäst lokalt – den bästa leverantören av IT på alla de platser i landet där vi finns. Dessutom kan vi erbjuda det stora företagets fördelar med support, specialistkompetens och effektiva tjänster.

För mer information, vänligen kontakta:
Torbjörn Halldén, vd och delägare, Koneo Skaraborg
Telefon och mobil: 0500-44 46 31, torbjorn.hallden@koneo.se

Gårdsvägen 18
169 70 Solna