Passionerat Gasellföretag växer så det knakar

WORKSYSTEM

David Nord & Jonas Hallenborg

Med innovativ produktutveckling och modern industritillverkning förenklar Work System vardagen för alla som arbetar med bilen som främsta arbetsplats. Här erbjuds de smartaste bilinredningarna till marknadens bästa priser.

”Koneo håller en hög servicenivå och sköter allt mycket professionellt”

Många tonåringar sommarjobbar med målet att kunna köpa prylar och ha kul. David Nord och Jonas Hallenborg, som växte upp på samma gata i Jönköping, började sommarjobba som sextonåringar med målet att tjäna pengar för att kunna starta eget företag.

– Vår passion var att starta ett företag tillsammans. Vi hade många tänkbara affärsidéer som vi en efter en valde bort när vi hade utvärderat hur marknaden såg ut och insett att det krävdes för stora investeringar. Till slut började idéerna om Work System ta form och 2009 startade David och jag företaget i min pappas garage, berättar Jonas Hallenborg, delägare och utvecklingschef, Work System.

 

 

SÅG MARKNADSPOTENTIALEN

– Att det blev just utrustning till bilar beror på en mängd faktorer, vi hade erfarenhet av bilar och industri och såg att det fanns en bra marknadspotential. När vi startade fanns det två-tre aktörer på den svenska marknaden i vår nisch. Idag finns det tre-fyra ytterligare företag som har liknande verksamhet, så konkurrensen är tuff, fortsätter Jonas.

Work System utvecklar och säljer serviceinredningar till transportbilar. Det mesta tillverkas i Jönköpingsområdet av skickliga underleverantörer. Det lokala samarbetet har varit den största tillgången i uppstarten av Work System.

– Tillgången på bra arbetskraft har varit och är oerhört viktigt för oss. Barndomsvänner och familj har jobbat många kvällar med oss och fått företaget på fötter och idag är vi över 45 fantastiska medarbetare, säger Jonas.

LEVERERAR ÖVER HELA EUROPA

Work System har egna anläggningar i Stockholm, Göteborg, Jönköping, Norrköping Trestad,
Norge och Finland samtidigt som man levererar produkter över hela Europa.

– Idag levererar vi cirka 3500-4000 inredningar på årsbasis och vi ser med tillförsikt på framtiden tack vare nytänkande och starkt samarbete med både kunder och duktiga underleverantörer. Sedan starten har vi lanserat en rad nya produkter och tillbehör. Samtidigt har vi ökat vårt samarbete med externa leverantörer och kan erbjuda allt
från extraljus till alkohollås. Vårt mål är att vi ska erbjuda allt för transportbilen till
marknadens bästa priser.

SIKTAR PÅ INTERNATIONELL EXPANSION

Work System har även uppmärksammats som ett av Sveriges snabbväxande Gasellföretag enligt Dagens Industris kriterier. Idag har Work System fyra delägare, ett riskkapitalbolag samt en av medarbetarna har tillkommit i ägarkretsen.

– Det går bra för oss, vi har haft en härlig resa sedan 2009, men vi tänker inte slå oss till ro, de kommande åren siktar vi på internationell expansion.

Vid starten i pappas garage huserade de på endast 30 kvadrat. Våren 2016 flyttade Work System in i sin nya fastighet i Tenhult på över 10 000 kvadrat. I samband med flytten föll det sig naturligt att se över och uppdatera IT-infrastrukturen och att börja samarbeta med en IT-leverantör som kunde ta ett helhetsgrepp.

– IT-systemen och framför allt vår webshop är väldigt viktiga för oss. Vi har valt en lite speciell struktur för våra system och hur vi hanterar dem, hur rättigheter fördelas etc. Strukturen fungerar bra för oss och vi vill inte ändra den. Mer kan jag inte säga om det, jag vill inte gå in på i detalj hur vi jobbar med våra system och vår logistik för det vill vi självklart inte avslöja för konkurrenterna.

SMIDIG MOLNLÖSNING

– När vi gjorde upphandlingen av ny IT-leverantör och bjöd in några leverantörer för att diskutera våra utvecklingsbehov kunde Koneo här i Jönköping lösa det exakt som vi vill ha det. Det ingav förtroende och var en viktig anledning till att vi valde Koneo som leverantör. Andra leverantörer som vi talade med ville helst bygga om hela strukturen och det var vi inte intresserade av.

Work System har nu uppdaterat till en Microsoft Office 365 molnlösning samt en ny lokal server där Koneo sköter driften och hjälper till med diverse konsulttjänster.

– Det är väldigt smidigt med molnlösningen som gör att vi alltid kommer åt mail, kalender med mera på ett säkert sätt från dator eller mobilen, oavsett om vi är på kontoret, på resa eller jobbar hemifrån.

En ny dokumentlösning med en Konica Minolta multifunktionsskrivare för utskrifter, skanning och kopiering blev också ett lyft. Koneo sköter service, support, tonerpåfyllning med mera så det behöver man inte tänka på längre.

SKÖNT ATT SLIPPA FIXA ALLT SJÄLVA

– Det är väldigt skönt att vi slipper fixa allt själva som vi gjorde tidigare. Förr när vi exempelvis behövde en ny dator eller något tillbehör fick någon av oss åka iväg och handla detta. Det tog väldigt mycket tid. Idag sköter Koneo allt som rör vår IT, både hårdvaran och tjänsterna runt omkring som service och support. Vi har allt i ett koncept. Det är väldigt smidigt eftersom vi växer stadigt och anställer nya medarbetare som ska ha en fungerande arbetsplats när de kommer.

– Koneo håller en hög servicenivå och sköter allt mycket professionellt. Under de nio månader som vi har anlitat dem har allt fungerat jättebra. Vi är jättenöjda med Koneo, avslutar Jonas.

Kundansvariga på Koneo i Jönköping är:
Tobias Rosenberg. Telefon: 0705-21 81 21
Josef Eklöf. Telefon: 0701-90 87 12.

 

Gårdsvägen 18
169 70 Solna