Bra dokumentation ökar lönsamheten

ROXENBYGGARNA

Erik Janehall, Delägare

Erik Janehall, delägare i Roxenbyggarna, gillar appen som gör att han och kollegorna enkelt kan skanna alla viktiga dokument rätt in i företagets verksamhetssystem, molntjänsten NEXT.

”Vi spar enormt mycket tid på det här”

– Den som har bäst dokumentation vinner, så är det i den här branschen. Bra dokumentation gör att vi kan ta bättre betalt. Vi missar inget, kan ta betalt för allt vi gör, slipper lägga tid på att leta efter rätt dokument, undviker dubbelarbete och onödiga kostnader, säger Erik Janehall.

På frågan vad det är han skannar in kommer svaret snabbt:

– Allt! Reviderade ritningar, garantibevis, handskrivna papperslappar från servicebilen, allt som vi kan tänkas behöva spara. Eftersom det nu är så lätt att snabbt skanna dokument kan vi spara mer än vi gjorde tidigare. Hellre för mycket dokumentation än för lite. Allt ska finnas i vårt verksamhetssystem i molnet så att vi alla i företaget och även våra underleverantörer har tillgång till den senaste informationen.

 

PAPPER PÅ SKRIVBORDET SKAPAR STRESS

– Om något behöver skannas in måste det ske direkt. Annars samlas en massa papper på våra skrivbord och skapar stress. Därför är det så oerhört smidigt med appen som sitter i skannern och direkt skickar in dokumenten i verksamhetssystemet. Innan vi fick appen försökte jag med andra lösningar, exempelvis att jag skannade och sedan mailade dokumentet till mig själv för att därefter lägga in det i verksamhetssystemet. Det var för krångligt.

Vi spar enormt mycket tid på det här, säger Erik med eftertryck. Idag kan jag vara ute på byggen tre – fyra dagar per vecka och jobba med det som jag kan och gillar bäst, istället för att sitta inne på kontoret och hålla på med administration. Det känns underbart!

När ett bygg- och entreprenadföretag börjar använda ett modernt verksamhetssystem ger det ett oerhört lyft i form av enklare administration och mer ordning och reda, det kan många intyga. Inte minst Erik Janehall.

ENKLARE ADMINISTRATION OCH MER ORDNING OCH REDA

– Jag fick ett nytt liv när vi började använda det här systemet. Och nu med skanningsappen fungerar det ännu bättre!

Roxenbyggarna i Linköping är ett framgångsrikt företag med fyra delägare och totalt ett 20-tal medarbetare. 2015 fick företaget pris som Årets Företagare i Linköping.

För mer information, välkommen att kontakta Koneo:
Peter Hemmingsson. Telefon 0702-46 81 09

 

NEXT Dokument

Skanna dokument och ladda upp direkt till rätt NEXT-projekt

Koneo har i samarbete med Nordiska Entreprenadsystem tagit fram en skräddarsydd NEXT-version till våra printrar och skannrar. Det innebär att du direkt vid printern kan skanna dokument som landar i ditt NEXT-projekt utan att behöva gå omvägen via mail eller spara på disk.


Gårdsvägen 18
169 70 Solna