Smarta förpackningslösningar för industrin

BOARDIC

Boardic med huvudkontor i Norrköping är ett internationellt förpackningsföretag med trä och träbaserade skivor som huvudråvara i sina lösningar. De egna produkterna produceras hos dotterbolaget i Estland. Vad gäller IT har Boardic valt en smidig helhetslösning från Koneo, som är leverantör sedan 20 år.

"Sedan fem år sköter Koneo driften av vår centrala IT-miljö och vi har inte haft ett enda driftstopp, det tycker jag är helt fantastiskt"

– Vi säljer förpackningslösningar, såväl standardprodukter som skräddarsydda speciallösningar. Om inte våra standardprodukter passar kundens behov utvecklar, konstruerar och tillverkar vi specialemballage i våra fabriker i Norrköping eller Libatse i Estland, berättar vd Per Ekerbring, som också är en av Boardics grundare.
– Vi startade företaget 1995. Idag levererar vi ett brett och anpassat sortiment av träbaserade skivor från hela världen. Vi importerar, lagerför och förädlar samt distribuerar skivor och förpackningar i Sverige och över hela Europa. Kunderna finns främst inom svensk verkstadsindustri, fortsätter han.


Träbaserade förpackningar ger många fördelar

– Förpackningar gjorda av träbaserade skivor är hållbara och skyddar godset väl. Det finns ett stort sortiment i olika prisklasser med olika hårdhet och tålighet, som är lätt att bearbeta och anpassa storleks- och formmässigt. Trämaterial ger också förhållandevis lätta, stapelbara förpackningar, som i mycket hög grad är möjliga att återvinna eller använda för utvinning av energi, förklarar Per. Boardic-koncernen sysselsätter i dag cirka 60 personer och omsätter cirka 120 miljoner kronor. Verksamheten är fördelad på två affärsområden: Pack och Trade.
– Genom åren har vi byggt upp ett stort inköps- och transportnät som sträcker sig över hela världen och skapar värde för våra kunder, tillsammans med våra egna effektiva produktions och förädlingsanläggningar och vår sälj- och serviceorganisation. I Norrköping disponerar vi 8 000 kvm produktions- och lageryta i ett utmärkt läge invid Norrköpings hamn.

– Om kunderna behöver konsultation vad gäller konstruktion, ritningar eller beräkningar kan våra förpackningstekniker hjälpa till med det. Vi har lång erfarenhet av förpackningar och logistik. Vi utför även all typ av kontraktspackning, godshantering samt bedriver orderplockning och lagerhotell i Norrköpings hamn. Ingenting är omöjligt och ingen uppgift är för stor för oss på Boardic, säger Per stolt.

Enklast med endast en IT-leverantör
Vad gäller IT valde Boardic vid starten för 20 år sedan att anlita Koneo i Norrköping. Ett beslut som man inte har haft anledning att ompröva.
– Vi har valt att ha endast en leverantör av IT, det är enklast, sedan många år köper vi all IT från Koneo. Hos Koneo får vi en helhetslösning; hårdvara, tjänster, konsulter och drift, allt i en fungerande helhet. Så vi behöver inte tänka på IT utan kan koncentrera oss på vår verksamhet, det känns skönt.
– Tidigare hade vi egen IT-drift men det var jobbigt när någon internt skulle sköta backup och lösa problem som uppstod. Sedan fem år sköter Koneo driften av vår centrala IT-miljö och vi har inte haft ett enda driftstopp, det tycker jag är helt fantastiskt.

– Vi har en Citrix-lösning som gör att vi alltid kan komma år våra system på ett smidigt och säkert sätt oavsett var vi är, exempelvis från vår produktionsanläggning i Estland eller om vi vill jobba hemifrån. Det fungerar klockrent.
– Koneo finns nära oss här i staden, servicen är bra, teknikerna är duktiga och vi känner ett engagemang från Koneos sida. Vi är verkligen nöjda med Koneo, sammanfattar Per Ekerbring.

Kundansvarig på Koneo i Norrköping är:
Jonas Nordqvist
jonas.nordqvist@koneo.se
Telefon: 0703-366400

Gårdsvägen 18
169 70 Solna