Enklare och tryggare med extern IT-drift

BOXHOLMS PROFIL

Karin Friman , Ekonomi & IT ansvarig

Boxholms Profil är ett familjeföretag som bildades 1981. Idag är företaget en framgångsrik underleverantör av rullformade profiler till bland annat möbelindustrin, lastvagnar, vitvaror med mera. Som helhetskund hos Koneo har man rätt IT-stöd för verksamheten och får snabbt hjälp när det behövs.

"Vi är verkligen nöjda med Koneo som leverantör"

– Vi tillverkar rullformade profiler till kunder som kräver hög kvalitet och leveransprecision. Våra kunder är tillverkande företag inom i ett flertal branscher, både i Sverige och utomlands, berättar Karin Friman, ekonomi-och IT-ansvarig, Boxholms Profil. Tillverkningen är helt kundorderstyrd. Det handlar om rullformade profiler, öppna och lasersvetsade specialprofiler i uhs-stål, höghållfasta stål, stål, koppar, mässing och aluminium.

Utgångsprodukten är plant band på rulle i tjocklekar från 0,2-4,0 mm. Genom rullformning i något av företagets åtta profilverk får man fram oändligt många olika profiler, drygt 700 unika profiler har hittills producerats. Boxholms Profil har tillverkning och kontor i Boxholm i Östergötland. Företaget har ett 20-tal anställda och som vanligt är i många företag av denna storlek har Karin Friman en arbetsroll som spänner över flera ansvarsområden.

– Jag är ekonomiansvarig, IT-ansvarig, samt arbetar med logistik, transportbokningar etcetera, så det är fullt upp och jag behöver verkligen en bra IT-leverantör som kan avlasta mig, skrattar hon.

Skönt att slippa egna servrar
Tidigare hade Boxholms Profil egna servrar och skötte IT-driften på egen hand, men sedan några år anlitar man istället Koneo för allt som rör IT.
– Det började med att vi ville ha hjälp med backuphanteringen, jag kände att detta borde skötas externt så att vi kunde vara helt säkra på att vi hade tillförlitlig backup ifall något skulle hända. I samma veva började vi även att köpa konsulttimmar från Koneo via en överenskommen timbank, berättar Karin.
– Idag har vi inte längre några egna servrar att hålla reda på vilket är jätteskönt. Istället sköter Koneo hela vår IT-drift via lösningen Koneo Arbetsplats, som vi hyr. Driften innefattar dels vårt affärssystem Monitor som är hjärtat i vår verksamhet där vi hanterar order-lager-ekonomi och som alltid måste fungera. Med Koneo Arbetsplats har vi även de senaste Microsoft-produkterna som Office med mera, fortsätter hon.

– Nu har vi en driftlösning som fungerar bra, som vi känner oss trygga med och som ger oss flexibilitet, till en förutsägbar kostnad. Vi hyr även en dokumentlösning med multifunktionsprinter för utskrifter, kopiering och skanning.Koneo levererar även datorer och tillbehör, IP-telefoni samt mobiltelefoner.

– Så idag är vi helhetskund hos Koneo och allt fungerar bra. Servicen och supporten är bra och snabb när vi behöver hjälp via telefon och fjärrdrift. Om vi behöver hjälp på plats kommer vår tekniker Martin snabbt hit, exempelvis när en ny dator ska installeras. Magnus, vår huvudkontakt på Koneo, hjälper till när vi vill diskutera utvecklingsfrågor och investeringar. Vi är verkligen nöjda med Koneo som leverantör, avslutar Karin Friman.

Kundansvarig på Koneo i Motala är:
Magnus Gemfors
magnus.gemfors@koneo.se
Telefon: 073-3572040

 

Gårdsvägen 18
169 70 Solna