Full fart mot börsen

PEN INTERIÖR

Annica Lind Nordberg, VD.

PEN Interiör i Torsvik utanför Jönköping är ett välrenommerat företag inom butiksinredning, restauranginredning och mässmontrar. PEN har fått flera fina utmärkelser för sina uppdrag. För att kunna fokusera på den egna kärnverksamheten är IT-driften outsourcad till Koneo.

"Det fungerar bra med Koneo, om vi har problem får vi snabbt hjälp. Vår Koneotekniker Mats är fantastiskt duktig. Vi känner oss väl omhändertagna."

– PEN grundades 1992 och har idag cirka 30 anställda. Hos oss finns mycket kunskap och kompetens samlad och vi tar helhetsansvaret från idé till montage. Våra engagerade projektledare håller i helheten och guidar kunderna från idé till verklighet. Våra kreativa designers kan med 3D-skisser visa en verklighetstrogen bild av slutresultatet före produktionsstart, berättar Annica Lind Nordberg, vd för PEN Interiör.
– I vårt snickeri tillverkar vi specialinredning och unika detaljer. Vi har även en text- och bildateljé, där vi arbetar med storbildstryck och konturskärning av folie. Då allt finns samlat under ett tak blir det enkelt att hålla leveranstider, hålla nere kostnader och vara flexibla. Vi är kreativa, arbetar med hög kvalitet och god service, fortsätter hon.

Vann prestigefyllt pris två år i rad
Ett tecken på kreativ höjd och hög kvalitet är att PEN har fått fina utmärkelser för sina uppdrag. Både 2016 och 2015 har PEN vunnit Sveriges Expoförbunds pris för bästa mässmonter, ett prestigefyllt pris och en fin fjäder i hatten för PEN. Sveriges Expoförbund är en branschorganisation för företag inom utställnings- och monterproduktion med cirka 110 medlemmar från hela landet.
– Vi är glada och stolta över att vi vann denna viktiga tävling även 2016. Vi tävlade denna gång med montern som vi levererade till EFG European Furniture Group på Möbelmässan 2015. EFG stod denna gång för designen och vi på PEN stod för projektledning, konstruktion, tillverkning och montage. Det här är ett bra exempel på vår förmåga att fånga det kunden vill ha, en process där våra duktiga projektledare har en viktig roll, säger Annica.

– PEN är totalleverantör av mässmontrar, främst i Sverige men även internationellt. Vi jobbar med allt från små montrar till mer än hundra kvadratmeter stora exponeringsytor. Oavsett om kunden har ett litet eller stort behov kan de vara säkra på att vårt förslag är anpassat, fortsätter hon. Butiksinredning och restauranginredning är två andra affärsområden där PEN är en ledande leverantör. Som helhetsleverantör av restauranginredning har PEN fått utmärkelsen ”McDonalds Outstanding Supplier Award”.

Vi är stolta över att vara ett av få företag som ritar och har totalentreprenad av inredning och renovering av McDonalds-restauranger i Sverige och Norge, berättar Annica.

Ett IT-intensivt företag som kräver mycket kapacitet
Att ha en ledande position inom mässmontrar, butiksinredning och restauranginredningar, en marknad där det råder hård konkurrens, kräver förutom starkt kundfokus förmåga att ständigt utveckla den egna kärnverksamheten. PEN är ett IT-intensivt företag och IT-frågorna är viktiga men det är inte kärnverksamhet.

– Tidigare hade vi hand om vår egen IT, men nu har vi har outsourcat till Koneo, som sköter vår IT-drift och det mesta annat som rör det dagliga i vår IT-hantering. Vi är ju väldigt IT-intensiva, förutom de vanliga Office-systemen är vår projekthantering, designateljén med flera delar i företaget beroende av att våra system alltid fungerar problemfritt. De program och system som vi använder i design och konstruktion kräver även mycket kapacitet.

– Det fungerar bra med Koneo, om vi har problem får vi snabbt hjälp. Vår Koneotekniker Mats är fantastiskt duktig. Vi känner oss väl omhändertagna. Vi köper även datorer och tillbehör från Koneo och hyr tre MFP dokumentmaskiner för utskrifter, kopiering och scanning.

Ny ägare förbereder börsinroduktion
PEN Interiör fick förra året ny ägare, PEN Concept Group AB. Förberedelser pågår nu inför en kommande börsintroduktion.
– Genom att addera PEN Interiör till koncernens verksamhetskapar vi starka synergieffekter, berättar Annica, som även är VD för PEN Concept Group.

I PEN Concept Group med huvudkontor i Jönköping ingåräven Shop Service Center, SSC i Lerum AB. Gruppen har ävenen egen produktionsanläggning i Qingdao, Kina med ett 80-tal anställda samt kunder i Europa och USA.
– PEN Concept Group är ett komplett inredningsföretag med egen utveckling och tillverkning av såväl standardinredning som kundunika koncept. Vi har också agenturer för välkända produkter inom entrésystem och kassadiskar.
– Med PEN Interiör har koncernen förstärkt sitt erbjudande med konceptlösningar även för restauranger samt med integrerade butiks- och restaurangkoncept. Samtidigt blir PEN Interiör ett starkare bolag genom bredare utbud och ökad kompetens.

Upplevelsen allt viktigare när vi shoppar
– Marknadstrenden är tydlig. Konsumenterna förväntar sig en fullskalig shoppingupplevelse där butiksmiljön kompletteras av restauranger, caféer och andra inspirerande miljöer.
– Våra kunder har nu fått tillgång till en bredd som är unik för branschen och kan se fram emot fortsatt hög servicenivå och kontinuitet, avslutar Annica Lind Nordberg.

Kundansvariga på Koneo i Jönköping är:
Tobias Rosenberg
tobias.rosenberg@koneo.se
Telefon: 0705-21 81 21
Josef Eklöf
josef.eklof@koneo.se
Telefon: 0701-90 87 12

Gårdsvägen 18
169 70 Solna