Specialister på skärteknik

HEJLA SKÄRTEKNIK

Konkurrensfördelen är hög kvalitet, flexibilitet, korta ledtider och gott rykte. Kunderna finns i närområdet i Östergötland. Tidigare hade Hejla Skärteknik egen IT-drift vilket innebar mycket problem. Idag hyrs IT- och dokumentlösningarna från Koneo – flexibelt, problemfritt och man vet exakt vad det kostar.

"Att ha extern IT-drift passar oss perfekt, vi slipper investeringarna, vi vet exakt vad det kostar, det är problemfritt"

Hejla Skärteknik är specialister på att skära plåt från 1 till 300 mm. Låter för den oinvigde som en nischad verksamhet som har få konkurrenter?
– Tvärtom, konkurrensen är stenhård, det finns många som har en lasermaskin och kan skära plåt. Vi konkurrerar även med utländska företag från låglöneländer, de kan hålla lägre priser men håller enligt min åsikt inte samma kvalitet, berättar Torbjörn Strelin, ägare till Hejla Skärteknik. Han fortsätter:
– Vi konkurrerar med hög kvalitet och korta ledtider. Vi vänder oss främst till företag i vårt närområde här i Östergötland. Bland våra kunder finns exempelvis Väderstad-Verken AB som tillverkar lantbruksmaskiner.
– Vi är flexibla och bra på att snabbt ställa om när ett nytt jobb kommer in. Och vi har gott rykte, det är det vi lever på.

Stora investeringar i en modern maskinpark
Grunden till det som idag är Hejla Skärteknik startade i början av 1980-talet. Torbjörn har lång erfarenhet av branschen och började sin yrkesbana som svetsare. Han kom till Hejla Skärteknik som anställd 2005 och blev ägare 2006, i samband med ägarbytet fick företaget sitt nuvarande namn.
– Idag är vi tio anställda och omsätter cirka 25 miljoner kronor. De senaste tre-fyra åren har vi gjort stora investeringar i våra lokaler och en modern maskinpark och har idag två gasmaskiner, två lasermaskiner och fyra fleroperationsmaskiner. Vi utvecklas ständigt och jag ser ljust på framtiden.
– Men det har varit några tuffa år under den här lågkonjunkturen. Häromåret drabbades vi av en rejäl svacka och tappade en hel del i omsättning, samtidigt som vi hade börjat göra de planerade investeringarna. Då var det riktigt jobbigt.

Hyrd IT blev ett lyft
Att ha ett smidigt och flexibelt IT-stöd som stöder verksamheten på rätt sätt är viktigt, men det här med IT var tidigare ett orosmoment.
– Vi hade en egen server och det var mycket strul, vi hade inte tid och rätt kompetens att sköta den och vårt affärssystem med orderlagerfakturering måste ju alltid fungera.
– Men för ett år sedan kom vi i kontakt med Koneo i Motala, vilket resulterade i att vi började hyra IT istället. Det blev ett lyft! Att ha extern IT-drift passar oss perfekt, vi slipper investeringarna, vi vet exakt vad det kostar, det är problemfritt. Vi loggar in på Koneo Arbetsplats och har alltid tillgång till våra system på ett enkelt och säkert sätt.
Hejla Skärteknik hyr molntjänsten Koneo Arbetsplats och en dokumentlösning med en Konica Minolta multifunktionsprinter för utskrifter, kopiering och skanning. Mobiltelefonerna kommer också från Koneo.
– Koneo har lärt känna oss, vet vad vi behöver och hjälper oss snabbt om något behöver fixas. Det är ju inte många mil hit från Motala. Att ha en bra IT-leverantör är guld värt, ungefär som att ha en bra bankkontakt.
– Allt funkar jättebra! Jag blir lätt irriterad när något inte funkar, men på Koneo har jag inte varit irriterad en enda gång, det är ett bra betyg, skrattar Torbjörn. 

Kundansvarig på Koneo i Motala är
Magnus Gemfors
magnus.gemfors@koneo.se
Telefon: 073-357 20 40

Gårdsvägen 18
169 70 Solna