Fastighetsmäklarna som ger bäst betalt

ERIK OLSSON FASTIGHETSFÖRMEDLING

Hatem Zidan, IT-ansvarig

Erik Olsson Fastighetsförmedling driver en framgångsrik verksamhet i Stockholm, Göteborg, Malmö, Varberg, Lund och Skanör. Framgångs-receptet är att inte vara en mäklartjänst som alla andra.

"Koneo har vad som krävs för att göra ett bra jobb för oss. De är proffsiga, har snabb support och service och finns nära oss bara några kvarter från vårt huvudkontor. Vi är väldigt nöjda"

En mäklartjänst som alla andra – det vore den största förolämpningen menar man på Erik Olsson Fastighetsförmedling. Man vill vara allt annat än lagom.
– Våra kunder får i genomsnitt mer betalt när de säljer än konkurrenternas kunder och så har det varit de senaste sju åren, det visar statistik från ett oberoende analysföretag, berättar Hatem Zidan, IT-ansvarig på Erik Olsson Fastighetsförmedling.
– Det beror på att vi jobbar enligt Erik Olsson-metoden, vår egen metod som är väl beprövad genom åren och som vi ständigt förbättrar, fortsätter han stolt.

KUNNIGA OCH ENGAGERADE MÄKLARE
Att mäklarna på Erik Olsson tillhör toppskiktet i branschen, kunniga, pålästa och engagerade utöver det vanliga skriver många nöjda kunder under på. Men att i detalj beskriva Erik Olsson-metoden skulle nog kräva en egen artikel. Kortfattat kan man säga att metoden styr mäklarnas arbete under hela säljprocessen; marknadsföringen, visningarna, budgivningen med mera fram till att affären är klar. Man lämnar inget åt slumpen utan gör det där lilla extra i varje steg. Vilket ger resultat i form av riktigt bra betalt för kunden.

En av de saker som står ut jämfört med konkurrenterna är långa visningar på söndagar, med gott om tid att titta och undersöka ett objekt. Det är uppskattat av spekulanterna. Inte minst av alla som är vana att köa i trapphuset till hett eftertraktade objekt i Stockholms innerstad, tillsammans med hundratals andra spekulanter som också väntar på att få en glimt av juvelen.

Bakom företagsnamnet Erik Olsson finns en passionerad grundare och entreprenör med samma namn. 19 år gammal, i januari 1989, började Erik Olsson arbeta som registrerad fastighetsmäklare. Under februari samma år sålde han elva bostäder. Karriären var utstakad. Efter två år öppnade han eget på Lidingö tillsammans med en kompanjon.

Sedan Erik Olsson Fastighetsförmedling öppnade sina dörrar i Stockholm 1997 har företaget vuxit stadigt, attraherat nya duktiga mäklare och nya kunder. Erik såg en mäklartradition där gamla vanor gick före nytänkande och såväl säljarnas som köparnas intressen. Genom att undvika gamla fotspår och hitta nya tillvägagångssätt för att uppmärksamma detaljerna och människorna i en bostadsaffär, blev Erik Olsson Fastighetsförmedling snabbt Stockholms innerstads största mäklarfirma. Idag har Erik Olsson fastighetsförmedling cirka 120 fastighetsmäklare och finns förutom i Stockholm även i Göteborg, Malmö, Varberg, Lund och Skanör. Några planer på att slå av på tillväxttakten finns inte, tvärtom.

SMIDIG DOKUMENTLÖSNING MED HÖG SÄKERHET
Bra IT-stöd som underlättar mäklarnas arbete är en självklarhet i företaget. Bland annat finns en smidig dokumentlösning med multifunktionsmaskiner från Konica Minolta på alla kontoren. Lösningen gör det enkelt att scanna, kopiera och printa dokument, dessutom med hög säkerhet.
– Säkerheten är mycket viktig eftersom vi ofta hanterar känslig kundinformation, vi vill inte riskera att dokument glöms i en printer och hamnar i fel händer. Dokumentlösningen har därför en Follow-Me-funktion där mäklarna knappar in med en kod på maskinen och sedan kan hämta sina utskrifter eller kopiera. Det kan de göra från alla våra kontor, berättar Hatem.

– Detta är också miljövänligt, inget skrivs ut i onödan, det blir billigare och vi bidrar till att spara träd, fortsätter han. En annan fördel är att dokumentlösningen är ihopkopplad med vårt AD vilket gör det enkelt för oss på IT-avdelningen att administrera användarna. 

Erik Olsson har anlitat Koneo som leverantör i fem år.
– Vi hyr allt i ett komplett avtal som omfattar maskiner, programvarulösningen, installation, utbildning, support, service och förbrukningsmaterial som toner, det känns bra att ha en leverantör som tar hand om allt.

– Koneo har vad som krävs för att göra ett bra jobb för oss. De är proffsiga, har snabb support och service och finns nära oss bara några kvarter från vårt huvudkontor. Vi är väldigt nöjda, summerar Hatem Zidan. 

Kundansvarig på Koneo i Stockholm är Erik Asker.
Telefon: 08-545 010 30, 0709-40 54 00

Koneo Stockholm
Ynglingagatan 12
Box 45416
104 31 Stockholm