Anrikt Nyköpingsföretag växer med IT-lösningar i ”molnet”

Pressmeddelande 2016-12-07

Conny Perssons föräldrar och deras kompanjon startade företaget 1973. Själv har Conny arbetat i firman på heltid sedan 1989 och sett nya tekniska lösningar och produkter bli en självklar del av vardagen på våra arbetsplatser. De senaste åren har Koneo Nyköping vuxit kraftigt särskilt inom IT-arkitektur, IT-drift och molnlösningar. Idag har företaget 19 medarbetare och flyttar nu till nya lokaler på Gumsbacken för att kunna fortsätta växa.

– När man som jag är uppväxt i en småföretagarfamilj och dessutom i en småföretagarbygd som Nyköping kändes det naturligt att fortsätta i familjeföretaget och försöka vidareutveckla det. Jag har alltid trivts väldigt bra med det här jobbet och idag när det går så bra för oss känns det förstås ännu roligare, berättar Conny, som idag är ägare och vd.

Föräldrarna Kai och Lilly Persson startade företaget tillsammans med deras kollega Gunnar Larsson. Conny blev sedan delägare då han köpte Gunnars del 1994. Från 1998 har Conny drivit företaget som vd och sedan 2008 är han ensam ägare. Hans syster Anette Olsson jobbar i företaget som säljare. Även systern Lena Pettersson jobbar med IT, men bor i Skövde där hon är systemerare på Volvo.

Ända sedan starten har kontorsmöbler från Kinnarps varit en viktig del av sortimentet. Idag är avancerade IT-produkter och lösningar en annan viktig del av verksamheten.

– Vi gör IT enklare, det är vår affärsidé och vi jobbar brett med helhetslösningar inom IT. Vi säljer produkter som datorer, servrar, multifunktionsprintrar, SmartBoards, telefoner, AV-utrustning med mera. Samt tjänster som konsulting och service och inte minst kompletta lösningar. Inom området IT-infrastruktur och IT-drift är exempelvis molnlösningar som Microsoft Office 365 idag mycket efterfrågade av våra kunder, det är ett område där vi växer kraftigt och har nyanställt flera specialister de senaste åren, berättar Conny.

– Paketerade molnlösningar ger flexibilitet och trygghet för kunderna till en bra pris, det är lösningar som passar särskilt bra för små och medelstora företag vilket är en stor och viktig kundgrupp för oss, förklarar han.

Ett annat lösningsområde där Koneo Nyköping ligger långt framme är interaktiva skrivtavlor, Smartboards. Nyköpings skolor har länge använt sådana i undervisningen, lösningar som har levererats av Koneo.

– Våra största kunder finns i offentliga sektorn. Till Nyköpings kommun och Oxelösunds kommun har vi exempelvis levererat printlösningar för hela deras organisationer. Landstinget i Sörmland är också en stor kund. Inom både kommuner och Landstinget har vi även inredningsavtal sedan 30 år tillbaka.

– Så vår verksamhet sträcker sig i stort sett över hela Sörmland, vi jobbar främst inom Nyköpings, Oxelösunds, Trosa och Gnesta kommuner samt även lite i Katrineholm och i Flen.

Men även om de största kunderna finns inom offentlig förvaltning är Conny noga med att påpeka att han och hans medarbetare även levererar mycket till småföretag och enmansföretagare, en målgrupp som är mycket viktig för företaget.

– Vi brinner för småföretag, för oss är de är lika viktiga som våra stora kunder och vill ge dem bra service. Det är roligt och engagerande att se ett litet företag växa och få vara med och utveckla deras affär med vår kunskap och våra lösningar.

Bland Koneos leverantörer finns några av IT-marknadens ledande världsmärken som Microsoft, HP, Hewlett Packard Enterprise, Konica Minolta och Fujitsu. Koneo Nyköping är sedan 2002 del av Koneokedjan. Koneo är en helhetsleverantör av IT- och dokumentlösningar som alltid finns nära, med fler än 400 medarbetare på mer än 30 platser över hela landet. Tillsammans kan medlemsföretagen erbjuda det stora företagets fördelar med support, specialistkompetens och effektiva tjänster.

Connys företag är även en del av Kinnarps Interior, som i Sverige består av 1000 medarbetare och finns på 35 platser. Huvudmärket är Kinnarps, men flitigt använda leverantörer är Materia, Skandiform, NC, Ateljé Lyktan, Gärsnäs med flera.

– Vi föreslår kostnadseffektiva inredningslösningar baserade på kundens budget och önskemål. En vanlig uppdragsbeskrivning är – ”skall se snyggt och prydligt ut utan att vara överdåd och det skall vara en rimlig kostnad”. De uppdragen gillar inredningssäljarna, då får de använda all sin kunskap och kreativitet för att ta fram en bra lösning som ger ett lyft för kundens arbetsplats.

Ett par ord som hela tiden återkommer när Conny berättar är kundnärhet och service.

– Närheten till våra kunder är oerhört viktig för oss, att vi finns nära här i staden och i övriga Sörmland gör att vi kan hålla en hög och personlig servicenivå. För ett företag som vårt är det en av våra viktigaste konkurrensfördelar. Och vi bygger gärna upp långsiktiga kundrelationer där vi kan hjälpa kunderna att utveckla sina verksamheter över tid genom att använda ny teknik på rätt sätt.

Nu har flyttlasset gått till de nya lokalerna på Gumsbacken.

– Våra nya större lokaler blir ett lyft både för kunderna och för oss som jobbar i företaget. Lokalerna passar oss perfekt och kommer att vara viktiga i vår fortsatta expansion. Dessutom är de mycket energieffektiva vilket känns bra. Vi har Öppet Hus i de nya lokalerna 7 december klockan 10-14.
Det ska bli jättekul!

För mer information och bilder kontakta
Conny Persson, Telefon 0155-20 58 11, conny.persson@koneo.se

Koneo Nyköping
Gumsbackevägen 12
611 38 Nyköping