”Det fungerar bra med Koneo som IT-leverantör, precis som vi hade förväntat oss. Och om vi behöver hjälp vet vi att de kommer snabbt”

ARKITEKTHUSET MONARKEN

Arkitekthuset Monarken AB är ett av Sveriges ledande arkitektföretag med kontor i Luleå och Piteå och totalt cirka 40 medarbetare.

– Vi har lång erfarenhet och bred kompetens inom arkitektur, konstruktion och inredning för alla typer av kostnadseffektiva och kreativa byggprojekt; allt från rymdindustri, flygledartorn och malmhallar till skolor, äldreboenden och mysiga fritidshus vid havsbandet, berättar Hans Kohkoinen, projekteringsledare och kontorschef för Arkitekthuset Monarken i Luleå.

– Vi brukar säga att Monarken ritar ovanliga hus för vanliga människor. Vi är det största arkitektföretaget i vår region och här har vi huvudelen av våra uppdrag men vi har även uppdrag i Stockholmsområdet, fortsätter Hans.

Ett modernt arkitektföretag är tämligen IT-intensivt, mycket av ritnings- och konstruktionsarbetet sker i avancerade IT-system som alltid måste fungera. En stabil och säker IT-drift är därför ett måste.

– Förra året kände vi att det var dags att byta IT-leverantör. Vi gjorde en upphandling och valde därefter att anlita Koneo som vår nya IT-leverantör. Vi kände förtroende för Koneo och den tekniska lösning som de presenterade.

Koneo sköter idag hela IT-driften, lokal drift på plats hos Monarken. Den tekniska lösningen är en hybridlösning med Office 365 i molnet och lokal filprintserver. Koneo fungerar som rådgivare och bollplank i alla typer av IT-frågor och en Koneokonsult finns på plats hos Monarken en gång per månad för att hjälpa till med stort och smått.

– Det är en stor fördel att det alltid är samma tekniker som har lärt känna oss och vår verksamhet.

Monarken har även köpt två dokumentmaskiner för utskrifter, kopiering och scanning från Koneo.

– Det fungerar bra med Koneo som IT-leverantör, precis som vi hade förväntat oss. Och om vi behöver hjälp vet vi att de kommer snabbt.

Koneo Luleå
Västra Varvsgatan 3
972 36 Luleå